I Etap – podstawy gotowania
Nauczymy jak przygotować 4 dania z makaronem
Zajęcia z widokiem na wodę, nic bardziej relaksującego.
Czy nie cudownie byłoby doświadczyć młodzieży gotowej do dalszej drogi już dziś?
Poczuć, że potrafią dokonywać mądrych wyborów i zwyczajnie o siebie zadbać?
Według najnowszych statystyk fast-food traktowany jest przez młode pokolenie jako codzienny pełnowartościowy posiłek. Szacuje się, że:
- wzrost odsetku dzieci cierpiących na nadwagę w ostatnich latach sięgnął 20%
- kebab z przydrożnej budki zastępuje obiad 5 milionom Polaków
- po gotowe dania instant sięga 85% naszej społeczności
- zaledwie jedna z popularnych sieci punktów gastronomicznych sprzedała w ubiegłym roku 80 milionów sztuk hot-dogów
- 36% fast-foodów spożywa młodzież w wieku 18-24 lat
- odnotowujemy również coraz więcej przypadków cukrzycy, a nasza zdolność koncentracji i funkcje mózgowe tracą na jakości.
Głęboko wierzymy, że to właśnie świadomość kulinarna naszych dzieci zmieni te statystyki. Z myślą o zdrowej młodzieży pragniemy włączyć się i wspólnie z Państwem budować zdrowe społeczeństwo.
Przygotowaliśmy ofertę warsztatów kulinarnych, podczas których młodzi będą mieli szansę nauczyć się podstaw gotowania i prostego komponowania posiłków. To inwestycja tu i teraz, jednak z myślą o przyszłości. Dodatkowe zajęcia i korepetycje codziennie wspierają młodzież w drodze na wymarzone studia. My patrzymy jeszcze dalej, myśląc o jakości życia i samodzielności młodego pokolenia.
Pragniemy im tą niezależność ułatwić.
Warsztaty, które proponujemy to 2,5 godzinne gotowanie pod okiem profesjonalnego kucharza w naszej restauracji. Podczas zajęć zaprezentujemy młodym, iż przyrządzenie posiłku może być łatwe i przyjemne. Najbliższa, wiosenna edycja poświęcona będzie makaronom.
- Dla komfortu pracy udostępnimy młodzieży wyodrębnione stanowiska pracy.
- Warsztat zakończymy wspólnym obiadem przygotowanym przez naszych uczestników.